Sylvia Luyt

Ik ben na mijn rechtenstudie in Leiden als advocaat gaan werken in Rotterdam. Ik kwam daar terecht in de verzekerings-, letsel-, en schadepraktijk. Na een jaar of zes begon ik – samen met 2 compagnons- een eigen kantoor in Amsterdam. Ook dat deed ik weer zes jaar. Toen volgde een overstap, buiten de advocatuur, naar de afdeling rechtshulp van de ANWB. Daar was ik, in een leiding gevende functie, betrokken bij de afwikkeling van letstelschades in binnen- en buitenland. Het hart voor de advocatuur bleef echter kloppen, zodat ik mij in 2001 weer vestigde als advocaat in Amsterdam.

Inmiddels had ik ook een opleiding als mediator afgerond. Vanuit de letselschadepraktijk en met de kennis en ervaring als mediator was de overstap naar het familie-, en erfrecht geen grote. Met veel plezier en succes heb ik samen met een compagnon jarenlang de familie- en erfrecht praktijk gevoerd aan de Keizersgracht. Vanaf 1 januari 2018 ben ik “member” van Spaces en voer ik mijn praktijk vanuit de vestiging aan de Vijzelstraat in Amsterdam; ik kan cliënten echter ook bedienen vanuit de Spaces locaties in Den Haag en Rotterdam.

Ik ben professioneel betrokken bij mijn cliënten. In de loop der jaren heb ik veel (levens)ervaring opgedaan en een goed gevoel voor menselijke verhoudingen ontwikkeld. Ik zie mij zelf steeds meer als coach die de cliënten – vanuit mijn professionele kennis op het gebied van het familie- en erfrecht – naar een oplossing loodst voor het probleem waarmee zij komen. Ik zoek altijd een benadering die past bij mijn cliënt. Of het nu gaat om een echtscheiding van een ondernemer met een eigen bedrijf, een zorgregeling voor de kinderen, alimentatie of de gecompliceerde afwikkeling van huwelijkse voorwaarden, ik zal altijd proberen binnen de juridische mogelijkheden een goede balans te vinden tussen de emotie en de vaak grote financiële belangen die in dit soort zaken spelen.

In eerste instantie zal ik onderzoeken of overleg tot een oplossing leidt. Is dat niet zo, dan zal een procedure voor de rechter gevoerd moeten worden. Ik kan cliënten ook adviseren – als dat een optie lijkt- een mediator in te schakelen. Uit ervaring weet ik immers dat mediation een goede weg kan zijn waarlangs geschillen opgelost kunnen worden. Ik ben lid van de Vfas (Vereniging familierechtadvocaten scheidingsmediators).

Sinds ik de Magna Charta leergang Erfrecht 2014 van de Academie voor de Rechtspraktijk heb afgerond mag ik mij ook specialist op het gebied van het erfrecht noemen. Als lid van de Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland (www.vean.nl) geef ik advies en voer ik procedures op het gebied van erfrecht. Ik sta o.a. erfgenamen, executeurs en legitimarissen bij.

Iedereen die betrokken is bij de afwikkeling van een nalatenschap kan bij mij terecht. Voor vragen, advies en procedures op het gebied van het erfrecht bent u bij mij verzekerd van persoonlijke en gedegen rechtsbijstand.